Recept, Vegan

Sötpotatisfries med vegansk gurkmajonnäs

Sötpotatisfries

  • 1 hel sötpotatis
  • örtsalt
  • olivolja

Sätt ugnen på 175 grader. Skär potatisen i önskad storlek, max 1 cm tjocka. Häl över olja och örtsalt. In i ugnen i ca 20 minuter

Gurkmajonnäs (vegansk)

  • 1/3 eko gurka
  • 1 dl cashew
  • 1 dl iMat fraiche
  • ½ dl pumpafrö
  • 1 klyfta färsk vitlök
  • en nypa cayenne
  • en tsk citronjuice
  • salt

Mixa alltihop till önskad konsistens. Smaka av och krydda om det behövs. Låt gärna stå ca 1 timme så att att smakerna sätter sig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s