Recept

Kladdkaka med rostade nötter

Till två små springformar ca 15 cm 

  • 1 ägg eller 1 chiaägg (1 dl vatten och 2 msk chia)
  • ½ mosad banan
  • 1,5 msk kokosolja
  • 2 msk kakao
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • en nypa salt
  • 2 msk kokossocker
  • eventuellt hackade nötter som topping

Sätt på ugnen på 175 grader. Mosa bananen, smält kokosolja i ett vattenbad. Blanda alla ingredienserna. Dela upp i två små springformar, toppa med hackade nötter om du önskar. Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter. Ta ut när det fortfarande är kladdigt i mitten. Servera som den är, med vispad kokosgrädde eller en klick glass.

Tips! Hacka chokladbitar och bland ner i smeten för ännu kladdigare kaka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s