Raw food, Recept, Vegan

Raw Morotskaka

4 portioner

Botten

  • 3 rivna morötter
  • 1 rivet äpple (utan skal)
  • ½ dl mandlar
  • 4 färska dadlar
  • 1-2 tsk kanel
  • 1-2 krm muskot
  • 1-2 krm kardemumma
  • ca 2 msk rivet apelsinskal

Mixa mandlar, dadlar och kryddor och hälften av morötterna. Rör ner resten av ingredienserna. Tryck sedan ut degen i en springform eller pajform som passar.

Cashewgrädde

  • 2 dl blötlagda cashew (minst 2 timmar)
  • juice från ½ lime
  • ca 1 tsk vaniljpulver
  • ca 2 msk vatten

Mixa alla ingredienser slätt, späd med mer vatten om det behövs. Bred ut cashewgrädden på morotsbotten och riv över apelsinskal och hackade valnötter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s