Recept, Vegan

Proteinrika Pepparkakor

Receptet är till ca 30 små pepparkakor

  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1,5 msk potatisstärkelse
  • 1 dl kokossocker
  • 1 dl skalade hampafrön
  • 5 tsk pepparkakskryddor
  • salt
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl kokosolja, smält i vattenbad
  • 1 msk honung
  • ca 0,5 dl kokosmjölk

Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda ihop allting till en deg. Låt vila i kylskåp i ca 30 minuter i plastfolie. Ta fram degen o dela på mitten, kavla ut mellan 2 plastfoliebitar och stansa ut kakor efter önskemål. Lägg över pepparkakorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 5-10 minuter, håll koll på färgen. Låt dem svalna på plåten

Hampa är ett riktigt superlivsmedel, dels på grund av sitt höga proteininnehåll. Hampafrön innehåller hela 25 procent protein, är proppfulla med essentiella fettsyror (omega-3 och omega-6), vitaminer och mineraler. Hampafrön är dessutom en superkälla till magnesium, zink och järn och erbjuder också en del kalium fosfor och kalcium.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s