Recept, Vegan

Rödbetssoppa

Till 4 portioner

  • 6 rödbetor
  • 1 palsternacka
  • 1 morot
  • 1/2 rödlök
  • grönsaksbuljong
  • ingefära ca 2 cm
  • salt och peppar

Stek löken samtidigt som du skalar och hackar grönsakerna i ungefär lika stora bitar. Ha i grönsakerna och buljongen i kokande vatten, koka i ca 15 minuter. Vattnet ska täcka grönsakerna. Ha i löken i grönsakerna, mixa ihop allt med stavmixer, krydda efter smak. Servera med frön, jag har en egen blandning med hampa, solros, sesam och pumpafrön.

 

Varför rödbeta? Rödbeta hjälper till att skydda och avgifta levern från toxiner samtidigt som det syresätter blodet och är rik på antioxidanter. Den är även rik på fibrer och har ett högt innehåll av nitrat. Nitrat i rödbetor fungerar som ett superämne som förser kroppen (blodet) och framförallt musklerna med mer syre, vilket är väldigt fördelaktigt vid fysisk prestation.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s