Recept, Vegan

Kladdkaka med frosting

Kakan

  • 12 dadlar
  • 2 ägg (eller 2 st chiaägg)
  • 1 dl valnötsmjöl (eller annat nötmjöl)
  • 3 msk kakao
  • 2 msk kokosolja
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver

Börja med att mixa dadlar och äggen till en jämn pasta/smet. Blanda i alla andra ingredienser till kakan, smält kokosoljan i förväg i ett vattenbad. Smörj en springform med kokosolja och bröa med kokosflingor, häll i smeten. In i ugnen på 175 grader i 15 minuter, ta ut den när den fortfarande känns kladdig i mitten men fast runt om. Ställ den i kylen så den sätter sig och blir kall innan du tar på frostingen.

Frostingen

  • 60-80 gram valfri choklad
  • 2 msk kokosolja
  • 1,5 dl kokosmjölk
  • 2 tsk honung

Smält kokosoljan, chokladen och honungen på låg värme. Ha i kokosmjölken när det andra blandats sig. In i kylen tills den börjar bli samma konsistens som hårt vispad grädde. Ha på den på kakan (OBS! kakan måste vara kall när du tar på frostingen)

Serveringstips: hallon, kokosgrädde, granatäpplekärnor

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s