Raw food, Recept, Vegan

Raw choklad-och kakdegsglass

Ca 8 st

Topp och botten

  • 3 dl mandlar
  • 3 msk kakao
  • 5 dadlar
  • (valfritt) 40 droppar steviadrops spearmint
  • ett par nypor flingsalt

Mixa ihop allting till degliknande konsistens. Smaka av, om det behövs så ha i mer dadlar för att binda ihop ”degen”. Dela degen på 2 och tryck ut halva i en form, ca 1 cm hög och stoppa in i frysen. Andra delen av degen lämnar du framme i rumstemperatur.

Fyllningen

  • 2 dl cashew
  • ½ päron
  • 1 msk kokosolja
  • 1 tsk vaniljextrakt eller vaniljpulver
  • 1 msk honung
  • 1 msk grovhackad choklad eller kakaonibs

Mixa allting förutom den grovhackade chokladen till en jämn smet. Vänd i chokladbitarna i smeten. Ta ut botten ur frysen och ha på fyllningen och in i frysen igen i minst en timme. Ta ut botten och fyllning ur frysen och lägg på andra delen av degen som väntat i rumstemperatur. In i frysen i ca 1 timme igen. Dela i lagom stora bitar och ät, ta fram den ca 10 min innan den ska ätas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s