Raw food, Recept, Vegan

Sötsalta chokladbollar

  • 12 dadlar
  • 2 dl cashew
  • 1 dl mandel
  • 1 dl kakao
  • 2 msk kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2-4 msk havremjölk
  • ca 1 tsk flingsalt
  • Kokosflingor till garnering

Mixa alla ingredienser, förutom kokosflingorna och salt, i hushållsmaskin till så slät konsistens som möjligt. Använd havremjölken för att anpassa vätskebalansen så de går att rulla till bollar. Ha i flingsalt efter smak. Salt och choklad gifter sig mycket bra tillsammans. Rulla till bollar och doppa i kokosflingor. Låt stå i kyl i ca 30 minuter innan servering.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s