Raw food, Recept, Vegan

Nyttiga Bountys

  • 5 dl kokosflingor
  • 1,5 dl kokosmjölk
  • Juice från 1 lime
  • 2 tsk vaniljsessens (vaniljpulver går bra men då blir smeten brun)
  • valfri choklad att doppa i (gärna Raw), ca 200 gram, jag använde eko 70% choklad
  • valfritt om du vill ha sötning

Rör ihop allting förutom chokladen. Pressa sedan ut smeten på bakplåtspapper till en ca 2 cm tjock platta. Dela till lagom stora bitar (fingerstora) med en kniv och ställ sedan in i frysen tills de stelnar.

Under tiden, dela chokladen i bitar och smält över ett vattenbad. Ta fram kokosbitarna och doppa dom i chokladen. In med dom i frysen igen så att chokladen stelnar. Sen är dom klara!

 

Varför Kokos?

Kokosmjölk är ett krämigt och gott alternativ till mjölk och grädde i matlagning, helt mjölk- och laktosfritt vilket är perfekt för mig som vill äta antiinflammatoriskt.

Fetthalten kan variera men ligger oftast kring 25 procent, bra fett som är antiinflammatoriskt, bakterie- och virushämmande. Kokosmjölk är rik på bland annat kalium, järn, magnesium och fosfor.

Kokosflingor innehåller drygt 60 procent fett, bra fett som är antiinflammatoriskt, bakterie- och virushämmande. De är rika på bland fibrer, fibrer binder bland annat toxiner och för med dem ut genom tarmen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s