Recept, Vegan

Näringsrik Chiavåffla

*Receptet är för 1 st våffla

  • 3 msk havremjöl (eller annan glutenfri mix)
  • 1 msk psylliumfröskal
  • 2 msk chiafrö
  • 1 nypa salt
  • 1 msk kokosolja
  • 1 dl kokhett vatten
  • 1 krm kardemumma (eller kanel)
  • Kokosolja till våffeljärnet

Blanda mjölet, psylliumfröskal och chia i en skål. I en annan skål blandar du kokosoljan, kardemumman och hett vatten, låt stå tills kokosoljan har smält och häll sedan ner i de torra ingredienserna.

Låt smeten stå i ca 10 minuter, den blir mera som en deg än smet. Ta lite kokosolja i våffeljärnet och pressa ut smeten/degen så mycket som möjligt.

Servera tillsammans med kokosgrädde och färska bär.

 

Kokosgrädde gör du enkelt genom att vispa den tjocka från en burk med kokosmjölk i en skål. Numera finns det till och med Kokosgrädde att köpa som är fetare och med mindre kokosvatten. Ha gärna ner någon tesked vaniljpulver i kokosgrädden för att förhöja smaken.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s