Recept, Vegan

Glutenfria Fröfrallor

6 st

Steg 1

  • 2 msk psylliumfrö
  • 1,5 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrön
  • 4,5 dl kallt vatten

Mät upp alla ingredienser i en bunke och låt stå i 1 timme.

Steg 2

  • 1 dl kokosmjöl
  • 0,5 dl pofiber
  • 1 msk psylliumfröskal
  • 1 msk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • ½- 1 tsk brödkryddor
  • (valfritt) gojibär eller russin

Blanda alla torra ingredienser för sig. Sikta i de torra ingredienserna i frö- och vattengelén från steg 1. Blanda väl! Forma 6 bullar och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i 200° C i ca 30 min. Låt bröden svalna HELT innan du skär i dom.

Jag har varierat mina med olika kryddor som exempelvis den fantastiska gurkmejan, rivit i lite färsk ingefära, kanel, bara salt.

Dom går att frysa och de blir lika saftiga och goda när man tinar upp dom som nybakta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s