Recept, Vegan

Grönkålschips

Som snacks eller att ha på salladen. Gott och nyttigt! Prova att ha på lite chili om du vill ha hetta, vitlökspulver för ännu mera sting eller varför inte indiska kryddor för att ha till soppan?

  • Grönkål så att det täcker en plåt
  • Salt
  • Olivolja

Ta bort alla stammarna på grönkålen så att det bara är blad kvar. Häll sedan över olivoljan, sparsamt, och salt och krama runt grönkålen på plåten.

In i ugnen i 175 grader (varmluft) i ca 5-10 minuter tills de är torra, färdigt!

Grönkål

Grönkål är proppat med mineraler och enzymer. Framförallt innehåller den ett ämne som heter glukosinulater som aktiverar utrensande enzymer i levern, vilket gör grönkål till en perfekt detox-kompis. Den innehåller även 45 olika flavonoider som är antioxidanter.

Den innehåller ALA, som omvandlas till Omega3, C vitamin och är bakteriedödande.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s