Recept

Chia- och hallonbollar

 

För ca 8-10 bollar

  • 1 dl cashew
  • ½ dl mandel
  • 2 tsk mandelsmör (eller annat nötsmör)
  • 1 tsk rumstempererad kokosolja
  • 1 msk chiafrön
  • 8-10 frysta hallon

Mixa ihop allting (jag körde allt i min stavmixers minihackare) och rulla till bollar i valfri storlek. Jag toppade mina med tranbärspulver och lite nyponpulver.

Fulla med vitaminer, mineraler, protein och bra fetter från kokosoljan.

Förvara dem i kylskåp max 2-3 dagar eller i frysen för att ta fram när du vill ha något extra gott.

 

Chia
Fröet har en fantastisk uppsättning essentiella aminosyror, protein och antioxidanter, vitaminer och mineraler. Framförallt utgör chiafrön en extremt god källa till Omega 3, som är antiinflammatoriskt.

Chia kan absorbera upp till 12 gånger sin egen vikt av vatten vilket hjälper oss att förbättra vätskebalansen samt underlätta matsmältningen, bra för magen och tarmen.

Chia är dessutom rika på B vitaminer, kalcium, fosfor, zink, koppar, magnesium och innehåller 18 aminosyror.

 

*alla ingredienser är självklart ekologiska

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s